Смяна на маслото

Смяна на масло

Смяна на моторното масло

Спазването на редовния график за смяна на маслото в автомобила е гаранция за безпроблемна работа и увеличаване на периода на износване на скъпите части. Тези, които пренебрегват това правило, значително намаляват сервизния пробег на автомобила и са принудени често да ремонтират двигателя или скоростната кутия. Ако обичате колата си, както и цените времето и парите си, никога не пренебрегвайте съветите на експертите и правете процедурата за смяна на маслото редовна.

Фактори за смяна на масло
Няма категоричен отговор на въпроса за честотата на смяна на масло в автомобил. Честотата му може да зависи от голям брой фактори, включително:
интензивна употреба на автомобила или, напротив, твърде дълги периоди на бездействие на автомобила. В последния случай в двигателя се образува конденз, който реагира с други технически течности и в резултат на това всичко това корозира частите и ги прави неизползваеми;
твърде голямо натоварване на автомобила (товарен или пътнически трафик);
постоянна работа на двигателя и скоростната кутия в градски задръствания;
неблагоприятни метеорологични или географски условия на експлоатация на превозното средство, чести спадове на температурата;
възраст на автомобила, неговия модел и технически характеристики;
степента на износване на неговите компоненти и възли.
Така че изборът на честота на смяна на маслото е строго индивидуален и само по-квалифицирани специалисти в сервиза ще ви помогнат да го определите.

Защо колата се нуждае от масло?
Функцията на маслото е да създаде филм и да “обвие” онези части на двигателя, където има силно триене на частите една в друга. Естествено, когато няма достатъчно масло, сухите части на двигателя ще се износят твърде бързо. Освен това маслото е необходимо за премахване на излишната топлина, подобряване на зъбните колела в компонентите и освен това помага да се отървете от сажди и отлагания от лак по вътрешните части.

Методи за смяна на маслото
Днес има няколко начина за смяна на маслото. Първият е традиционен, при който се отстранява през дренажния отвор в долната част на картера. Много съвременни сервизни центрове предлагат вакуумна смяна на масло. При този метод на подмяна отработената течност се засмуква през отвора в масломерната пръчка. Процесът на ускорена експресна смяна на маслото е много кратък, тъй като колата не е поставена на подемник за изпълнение, което позволява на собственика на автомобила значително да спести времето си. Освен това бързата смяна на маслото е по-евтина от обикновената смяна на маслото.

 

0882 399 529

Ако имате въпроси - обадете се за безплатна консултация.

Предимства и недостатъци на бързите и конвенционални методи за смяна на маслото
Всеки от двата метода за извършване на процедурата има както предимства, така и недостатъци. Нека започнем с обичайния метод за смяна на маслото – “източване”. Неговото несъмнено предимство е възможността за допълнителна оценка на дъното и шасито по време на процедурата. Като цяло експертите съветват винаги да извършвате такава проверка при всяка смяна на маслото, което дава възможност да се открият възможни неизправности, които, оставайки незабелязани, могат впоследствие да причинят много сериозни проблеми. Отрицателният аспект на традиционния метод за смяна на маслото е, че отнема много време. Процедурата се удължава от необходимостта да повдигнете колата и да премахнете защитата, също така трябва да изчакате, докато маслото се източи. Така че, ако ви е малко времето и не планирате да проверявате шасито, можете да използвате услугата за бърза смяна на масло.
Основният му плюс е значително спестяване на време, тъй като не трябва да се използва подемник и да се премахва защитата. Това значително ускорява процеса, тъй като с помощта на вакуум течността се извлича много по -бързо, отколкото се оттича сама по обичайния метод за “източване”. Всичко това, освен всичко друго, прави процедурата по-евтина.

Относителните недостатъци на вакуумната смяна на маслото включват невъзможността за проверка на дъното, спирачните накладки и шасито, както и факта, че маслото не е напълно извлечено от двигателя – незначителна и напълно некритична част от него все още остава вътре. Във всеки случай изборът как да смените маслото винаги остава на собственика на автомобила.

Добър екип от професиналисти

Нашите експерти няма да препоръчат ремонт, който не е необходим за вашия автомобил.

отлични резултати

Можете лично да присъствате на ремонта на вашия автомобил. А също и нашите специалисти със сигурност ще ви покажат частите и възлите, които изискват ремонт.

ИЗГОДНИ ЦЕНИ

Имаме индивидуален подход към всеки клиент и специална система от отстъпки за редовни клиенти.

Нашите
услуги

Основната разлика от другите автосервизи са нашите достъпни цени и високо качество на работа, което се потвърждава от отзивите на нашите клиенти и думите на благодарност. Гордеем се, че можем да изградим доверени отношения с тези, които са ни поверили ремонта на техния автомобил.

Нашият сервиз предоставя навременна професионална техническа помощ на собствениците на автомобили с гаранция за всички услуги и резервни части закупени от автосервиза.

Диагностициране на проблема

Ежедневно извършваме диагностика и ремонт на автомобили и се съобразяваме с особеностите на всяка марка, предлагаме Ви най-доброто решение и гарантираме отличен резултат.

Предлагаме пълен набор от автосервизни услуги – от диагностика и последващи ремонти до сезонна поддръжка на вашия автомобил.

Оставете мнение за нашите услуги

оценки от потребители

базирано на над 100 препоръки