поддръжка на спирачни системи

Спирачна система

важен компонент от поддръжката

Безопасността на движение с автомобил е гарантирана от професионално извършен ремонт на спирачната система. Не забравяйте да диагностицирате автомобила навреме, тогава спирачната система ще работи безупречно.

Спирачната система на автомобила гарантира неговата безопасност на пътя. Шофьорът винаги трябва да има представа за текущото му състояние, не напразно правилата за движение ясно посочват, че е забранено да се управлява автомобил с неизправна спирачна система.

Причината за скърцането по време на спиране може да бъде – износване на спирачните накладки. След като работната им част се изтрие, по-твърдата метална основа започва да влиза в контакт с диска. В такава ситуация започва износването на спирачния диск. В него се появяват жлебове от неравномерно изтриване на дискове. Освен това, без смяна на накладките, спирачната ефективност ще бъде значително по-ниска и степента на износване ще бъде по-висока.

Също така, често се случва мръсотия, масло и други замърсявания да попаднат върху работната повърхност. Именно и заради тях се получава скърцане при спиране. Тази неизправност се отстранява чрез премахване на спирачните накладки, шлайфане и почистване на спирачните дискове.

Биене във волана по време на спиране може да се установи, когато спирачните дискове прегреят по време на активно спиране. По време на спиране дисковете стават много горещи от триенето в спирачните накладки. След прегряване на спирачния диск, неговата равнина се огъва, накладките удрят тези завои. Тези удари се предават на волана. Спирачната ефективност намалява.

За да се премахне тази ситуация, е необходимо да се остави спирачните елементи да се охладят (намалете натоварването на спирачната система).

Ако биенето във волана по време на спиране не изчезне дори когато спирачните дискове не са нагрети, това означава, че те са безвъзвратно деформирани. Това може да се случи при рязко охлаждане (попадане на вода върху нагрети спирачни дискове).

Дисковете могат да бъдат възстановени чрез нарязване на канали чрез възстановяване и изравняване на работната равнина. В същото време работната дебелина на диска намалява, което намалява ресурса на детайла и увеличава риска от инцидент на пътя.

Ако собственикът на колата има възможност пълната смяна на спирачните дискове е по-целесъобразна и препоръчителна.

0882 399 529

Ако имате въпроси - обадете се за безплатна консултация.

Заглушаването на спирачния апарат също е широко разпространено. Факт е, че с течение на времето мръсотията попада там. Смазването на елемента, който връща подложките в свободно състояние, се губи. Следователно спирането може да продължи от страната, от която е захванат шублерът. Възниква необичайно прегряване на спирачните дискове и накладки. В резултат на това димът от изгорели накладки може да излезе изпод арката на колелото. Също така е възможно силно, до пълно завъртане на колелата.
Тази ситуация може да бъде предотвратена чрез периодична “поддръжка на шублерите” при смяна на накладките или с препоръките на майсторите след преглед на окачването.


Смяна на спирачни дискове
Смяната на дискове и накладки навреме е жизненоважна за безопасното шофиране. Именно тези елементи на спирачната система са най-податливи на износване поради постоянно триене. Ако не реагирате навреме на предупредителните знаци, сигнализиращи за износване на дискове и накладки, застрашавате не само живота си, но и живота на пешеходците.
Сервиза предлага пълен набор от услуги: от диагностика на системата и степента на износване на нейните елементи, до смяна на накладки и дискове.


Как да разберете дали трябва да смените спирачните дискове?
Времето за подмяна на дисковете, може да се каже, че е дошло когато: дебелина на диска е по-малка от 11 милиметра; драскотини, стружки или пукнатини по повърхността на диска; шум и скърцане по време на шофиране; тресене при силно спиране; блокиращи спирачки и др.


Невъзможно е да се каже колко време живот остава на вашият спирачен диск. Зависи от много фактори: количеството изминато разстояние, стил на шофиране, производител на колела, марка и модел на автомобила, условия на работа и т.н. Определянето на степента на износване може да бъде само визуална. Но ако не искате дискът ви да се разлети на парчета по време на спиране един ден, трябва редовно да го подлагате на диагностика. Експертите ще определят точно дали дисковете и накладките трябва да се сменят. В крайна сметка, смяната им предварително е непрактична, но ако закъснеете с подмяната, можете сериозно да повредите спирачната система като цяло, а това е много по-скъпо.

ДОБЪР ЕКИП ОТ ПРОФЕСИНАЛИСТИ

Нашите експерти няма да препоръчат ремонт, който не е необходим за вашия автомобил.

ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ

Можете лично да присъствате на ремонта на вашия автомобил. А също и нашите специалисти със сигурност ще ви покажат частите и възлите, които изискват ремонт.

ИЗГОДНИ ЦЕНИ

Имаме индивидуален подход към всеки клиент и специална система от отстъпки за редовни клиенти.

Нашите
Услуги

Основната разлика от другите автосервизи са нашите достъпни цени и високо качество на работа, което се потвърждава от отзивите на нашите клиенти и думите на благодарност. Гордеем се, че можем да изградим доверени отношения с тези, които са ни поверили ремонта на техния автомобил.

Нашият сервиз предоставя навременна професионална техническа помощ на собствениците на автомобили с гаранция за всички услуги и резервни части закупени от автосервиза.

ДИАГНОСТИЦИРАНЕ НА ПРОБЛЕМА

Ежедневно извършваме диагностика и ремонт на автомобили и се съобразяваме с особеностите на всяка марка, предлагаме Ви най-доброто решение и гарантираме отличен резултат.

Предлагаме пълен набор от автосервизни услуги – от диагностика и последващи ремонти до сезонна поддръжка на вашия автомобил.

ОСТАВЕТЕ МНЕНИЕ ЗА НАШИТЕ УСЛУГИ

ОЦЕНКИ ОТ ПОТРЕБИТЕЛИ

базирано на над 100 препоръки